بازدید امروز : 86
بازدید دیروز : 103
به نام خدا
«نفاق خوفی» از آنجا شکل گرفت که مسلمان نشدن ،لطمه ی جانی وعِرضی داشت لذا برای عده ای اظهار مسلمانی نجات بخش بود
اما شکل گیری« نفاق طمعی» در پی کسب منافع ورسیدن به مطامع بیشتر بود ؛عده ای فرصت طلب ،با محافظه کاری وکتمان حقایق ، به چیزی جز آمال شوم ،تمتعات وبهره جویی های خود فکر نمی کردند وتا خورشید وجود پیامبر(ص) می تابید خفاشان سیاه روی ، جرأت بیرون آمدن از مخفی گاه نداشتند .
پس از رحلت پیامبر عظیم الشأن اسلام و حدود 70 روز پس از واقعه ی غدیر خم ؛ این دوجریان نفاق به هم پیوست وسقیفه متولد شد .
مولود این اجتماع خاص ؛ جز غصب ، خیانت ، کینه ، گمراهی وتبهکاری نبود.
بانویی بزرگوار ؛ در برابر این انحراف بزرگ چه کند؟ شوهر شجاع ودلیرش را می بیند که برای احقاق حق خویش به دلیل مصالح مهمتری لب فرو بسته ، از دست بردن به سلاح وشمشیر خودداری می کند ، نامردمان غاصب وظالم را در پیش دارد ومردم نادانی که اسیر جهالت اند.
بانوی دو عالم از منزل خارج شده به مسجد پیامبر(ص) می رود تا
به گوش تاریخ برساند که حق گرایی ودفاع از اصول وارزشها ، زن ومرد نمی شناسد
حضرت زهرا (سلام الله علیها) فدک را بهانه قرار می دهد تا غصب، انحراف وظلم بزرگتری را بر ملا کند ؛ پس از حمد الهی ؛ خودش، پدرش ،شوهرش ، مردم وگروههای اجتماعی را معرفی می کند. گویا عرصه را بر خاندان وحی تنگ کرده اند که حضرت یار ویاوری نمی یابد .
فریب ،سکوت وبی تفاوتی خواص جامعه ی اسلامی ، محافظه کاری وفرصت طلبی عده ای از اهل نفاق وتزویر ، ارتجاع والتقاط فکری ،مواردی بودند که حضرت در سخنانشان به عنوان ریشه های این فتنه ی بزرگ معرفی می کنند می فرمایند:
فَلَمّا اخْتارَ اللّهُ لِنَبِیّهِ دارَ اَنبِیائهِ « اما هنگامی که خداوند سرای پیامبران را برای پیامبرش برگزید» و َ مَأوى اَصْفیائِه « و جایگاه برگزیدگانش را منزلگاه او ساخت» ظَهَرَتْ فیکُمْ حَسکةَ النِّفاقِ ... « ناگهان کینههای درونی و آثار نفاق در میان شما ظاهر گشت، و پرده دین کنار رفت»
یعنی تا پیغمبر اکرم (صلی الله علیه و آله) زنده بود دین سراسر جامعه را مثل جامه ی نو پوشانده بود امّا همین که پیامبر وفات کرد شما لباس دین را مثل لباسی که کهنه شده درآوردید و کنار گذاشتید
و َ نَطَقَ کاظِمُ الْغاوینَ « و گمراهان به صدا درآمدندو نعرههای باطل برخاست». بله ! بیتفاوتها و فرصتطلبانی مثل ابوسفیان که تا پیامبر(صلی الله علیه و آله) زنده بود ساکت بودند ؛ به سخن درآمدند و همهکاره و میداندار دین شدند و در مقابلِِ علی(علیه السلام)، سلمان فارسی و ابوذر که بیشترین زحمات را برای دین میکشیدند عرض اندام کرده؛ آنها را خانهنشین کردند
و َ نَبَغَ خامِلُ الأقَلّینَ « و گمنامان فراموش شده سربلند کردند و در صحنه اجتماع به حرکت در آمدند ». حضرت زهرا(سلام الله علیها) در واقع به یک اصل تاریخی اشاره میکنند که در تاریخ همواره پس از یک تحوّل، معمولاً افراد بیلیاقت خود را وسط معرکه میاندازند و فرصتطلبی میکنند و بیشترین لطمه را به حق و عدالت میزنند. همان کسانی که چیزی از خود ندارند. این دسته پس از رحلت پیغمبر اکرم(صلی الله علیه و آله) از فرصت استفاده کردند و به صحنه بازگشتند
و َ أطْلَعَ الشّیْطانُ رَأسَهُ مِنْ مَعْرَزِهِ هاتِفاً بِکُمْ « شیطان سرش را از مخفیگاه خود بیرون کرد و شما را به سوی خود دعوت کرد ». فَاَلفاکُم لِدَعْوَتِهِ مُسْتَجیبینَ « وشما را آماده پذیرش دعوتش یافت و منتظر فریبش »...ثُمّ اسْتَنْهَضَکُم فَوَجَدَکُم خِفافاً « سپس شما را دعوت به قیام کرد و سبکبار برای حرکت یافت ! ». و َ اَحْمَشَکُم فَألْفاکُمْ غِضاباً « شعلههای خشم و انتقام را در دلهای شما بر افروخت، و آثار غضب در شما نمایان گشت ». یعنی شیطان وقتی توخالی بودن شما را دید فهمید که حالا دیگر مطیع او هستید و میتواند هر خیانت و جنایتی را بر شما تحمیل کند
اِبْتِداراً زَعَمْتُمْ خَوْفَ الْفِتْنَةِ ألا فِى الفِتْنَةِ سَقَطُوا وَ اِنّ جَهَنّمَ لَمُحطیَةٌ بِالْکافِرینَفهیهات منکم؟ و کیف بکم؟ وانّی تؤفکون؟
غربت دختر پیامبر(ص) از این ا ست که چگونه جمعیت کثیری به دعوت شیطان لبیک گفتند، و به آوای شوم جغدها ،به حرکت در آمدند، آلت دست منافقان کور دل، و حزب شیطان شدند، و با اینکه هنوز آب کفن پیامبر(ص) نخشکیده بود و صدای اذان مؤذنش در گوش و بانگ تکبیرش در دلها طنین افکن بود، حرکت های ارتجاعی آغاز شد .
غیر از ساده لوحان و بیمار دلان، گروه دیگری به عنوان اینکه میترسیم اگر سخنی بگوئیم اختلاف و نفاق وفتنه ای روی دهد، مهر سکوت بر لب زدند، و تماشاگر صحنه شدند، و یا با آن هماهنگی کردند، تا اختلافی بروز نکند در حالی که این خود بزرگترین اختلاف و انحراف وفتنه بود.
دوستان! این بخشی از رنجنامه ی تاریخ شیعه است. بخوانیم و انشاءالله متذکر ومتنبه شویم.
(توجه: موضوعی که نباید خلط شود اینکه ما شیعیان ذرّه ای از مبانی واصولمان دست بردار نیستیم اما در عین حال بحث تقریب بین مذاهب را هم با حفظ اصول قابل جمع می دانیم .)./. طالب پور
* تعدادی ازاسناد خطبه ی فدکیه حضرت زهرا سلام الله علیها : دلائل الامه ، ابوجعفر محمد بن جریر طبرى ص 109 – 129 الاحتجاج ، ابومنصور احمد طبرسى ج 1 ص 131 – 146 الشافى فى الامامه ، سید مرتضى علم الهدى ج 4 ص 69 – 78 شرح نهج البلاغه ، ابن ابى الحدید معتزلی ج 16 ص 211 - 215، ص 223 – 234 و... .
لیست کل یادداشت های این وبلاگ
لینک دوستان
آوای آشنا
بایگانی
اشتراک