سفارش تبلیغ
صبا ویژن
 تعداد کل بازدید : 560307

  بازدید امروز : 58

  بازدید دیروز : 360

ناب - طالب پور

 
[ و فرمود : ] بنده را نسزد که به دو خصلت اطمینان کند : تندرستى و توانگرى . چه آنگاه که او را تندرست بینى ناگهان بیمار گردد و آنگاه که توانگرش بینى ناگهان درویش شود . [نهج البلاغه]
 
نویسنده: حمید طالب پور ::: دوشنبه 91/12/7::: ساعت 11:12 عصر

به نام خدا

     رفقا !انسان  به برخی افراد می ماند چه جواب دهد ،بدون اینکه به علمی آگاهی داشته باشند شروع می کنند نظر دادن ، چند سال تلمذ وشاگردی کردن پیش کش . حتی مطالعه ی فی الجمله هم از موضوع ومسأله وعلمی ندارند چه رسد به آگاهی بالجمله، اما قاطعانه اظهار نظر می کنند و نظر یا حتی علمی را قبول یا رد می نماید ، از برخی دوستان که مدعی طرفداری از تفکیک ویا جریان اخباری اند سؤال می کنیم آیا با مبانی حکمت وفلسفه ی اسلامی آشنایی دارید که با آن چنین می ستیزید؟ می گویند کمی بدایة الحکمة وکمی نهایةالحکمة علامه را خوانده ایم اما اسفار(الحکمةالمتعالیة) ملاصدرا ، حواشی علامه طباطبایی وحواشی ملا هادی سبزواری بر حکمت متعالیه و یا رحیق مختوم آیت الله جوادی آملی و الاشارات والتنبیهات ابن سینا و شرح خواجه نصیر الدین بر آن وحتی

آموزش فلسفه ی آیت الله مصباح و اصول فلسفه وروش رئالیسم علامه را حتی تورق ننموده ایم ویابرخی می گویند اگر خوانده ایم ناقص ویا از استادی نه چندان متبحر درس گرفته ایم . شما قضاوت کنید !!  مثل آن است که از مردم عامی ، کسی بر نظریات اینشتن بویژه نظرات دقیق علمی او ؛ اشکال وارد کند ونظر دهد ویا بگوید من از اساس قبول ندارم ، اینشتن در مقابل او چه بگوید ؟ واقعا چیزی می شود گفت؟ آیا به نظر شما سکوت بهترین کار نیست؟

به فضل خدا امید واریم به این ظرفیت برسیم که در جامعه ی اسلامی قول بدون علم ؛ ریشه کن شود.      

 آیه‏ای داریم در قرآن‏ در سوره مبارکه ی صاد :
« و ما اسئلکم علیه من اجر و ما انا من المتکلفین »( 1 )  
 مزدی نمی‏خواهم ، معامله‏گر نیستم و من متکلف نیستم  
در مورد " تکلف " مفسرین سخنانی دارند که شاید همه آنها به یک‏ مطلب برگردد .

 تکلف یعنی به خود بستن ، خود را به مشقت انداختن .

 یک وقت خدای ناخواسته انسان چیزی را اعتقاد ندارد ، چیزی را که‏ اعتقاد ندارد می‏خواهد اعتقادش را در دل مردم وارد کند . دردی از این‏ بالاتر نیست که انسان خودش به چیزی اعتقاد نداشته باشد ، بعد بخواهد آن‏ اعتقاد را به مردم  منتقل کند .

ذات نایافته از هستی بخش

کی تواند که شود هستی بخش

کهنه ابری که بود ز آب تهی

کی تواند که کند آبدهی

کهنه ابری که آب ندارد می‏خواهد سرزمینها را سیراب بکند !  

معنی دیگر " تکلف "  ، " قول به غیر علم " است . یعنی غیر از پیغمبر و امام هر کس دیگر را شما در دنیا پیدا کنید و بخواهید همه مسائل‏ را از او سؤال کنید قهرا نمی‏داند .  چه کسی می‏تواند ادعا کند که هر چه می‏توانید از  من بپرسید تا جواب همه را به شما بدهم ؟  بله ، پیغمبر (ص) می‏تواند ادعا کند ، علی(ع) می‏تواند بگوید : سلونی قبل ان تفقدونی » ( 2 ) .  

غیر از علی(ع) هر که می‏خواهد باشد توقع از او بیجاست . پس هر کسی باید حد خود را بشناسد ....

ادامه دارد(در قسمت دوم انشاءالله)

پاورقی:

  1 سوره ص آیه 86

2 سفینةالبحار ،شیخ عباس قمی ، باب سین بعده الالف (سأل)- (از من بپرسید قبل از این که مرا نیابید ).


 
 
 
 

موضوعات وبلاگ

 

درباره خودم

 

حضور و غیاب

 

آوای آشنا

 

اشتراک