سفارش تبلیغ
صبا ویژن
 تعداد کل بازدید : 559901

  بازدید امروز : 12

  بازدید دیروز : 159

ناب - طالب پور

 
[ و فرمود : ] هیچ کارى با تقوى اندک نیست و چگونه اندک بود آنچه پذیرفتنى است . [نهج البلاغه]
 
نویسنده: حمید طالب پور ::: یکشنبه 95/6/28::: ساعت 12:52 عصر

به نام خدا 

ای علی، ای ارتفاعت تا خدا
بی نهایت، بیکران، بی‌انتها

ای علی، ای همسر بانوی آب
جلوه حق، اسم اعظم، نور ناب

ای علی ای خوب، ای تنهاترین
ای ملایک با نگاهت همنشین

ای علی، ای آفتاب حق سرشت
ای قسیم روشنی‌های بهشت

ای فراتر از تصور، ازخیال

ادامه مطلب...

 
نویسنده: حمید طالب پور ::: یکشنبه 95/6/28::: ساعت 12:36 عصر

عید الله الاکبر، یوم العهد المعهود والمیثاق المأخوذ، مبارک باد

به نام خدا

     روز هیجدهم ذی الحجه سال دهم هجری رسول خدا صلی الله علیه وآله به هنگام مراجعت از مکه به مدینه مردم را در وادی " غدیر"جمع کرد وفرمان خدا یعنی نصب علی علیه السلام به امامت وولایت بر امت را به آنان ابلاغ کرد ودین اسلام را کامل ودشمنان را ناامید ومأیوس ساخت.

لازم به ذکر است ؛بعد از این انتصاب سه روز متوالی مردم اعم از مرد و زن با امام علی علیه السلام بیعت کردند که به فرمان پیامبر صلی الله علیه وآله ظرف آبی تهیه شد وعلی علیه السلام دستشان را یک طرف ظرف، در آب نموده و زنها هم با ایشان بیعت کردند ؛ تعدادحاضرین در غدیر خم را، تا یکصد وبیست وچهارهزار نفر ثبت کرده اند، هیچ حدیثی به اندازه غدیر، راوی ندارد. این حدیث را بین ‌115 تا 150 نفر روایت کرده اند؛ حتی سنی ها هم نقل کرده اند ،که مرحوم علامه امینی در کتاب الغدیرنام آنها را آورده است.

رفقا! توجه کنیم که اعتبار وسلامت بیعت، در تداوم آن است؛

   اولین کسانی که با امامت علی علیه السلام بیعت نمودند حضرات اولی ودومی( ابوبکر وعمر) بودند؛ (بَخٍ بخ یابن ابی طالب اصبحتُ مولایَ ومولا کل مؤمنٍ) ،خود را مؤمن خواندند اما پس از کمتر از سه ماه دست از بیعت برداشته ،در سقیفه، کاری کردند که حضرت زینب سلام الله علیها در باره ی منشأ کربلا فرمود:حضرت سید الشهداء در جمعه شهید نشد بلکه در دوشنبه (روز جلسه ی سقیفه )شهید شد.

مشابه این بیعت را پس از 25 سال برای طلحه وزبیر نوشته اند ، اولین کسانی بودند که با علی علیه السلام بیعت کردند و پس از مدت کمی اولین گروهی بودند که در مقابل آن حضرت لشگر کشیدند.(واقعا عبرت بگیریم)

 بله (حب الدنیا رأس الفتن واصل المحن) "امام علی ع فرمودند:دنیا دوستی ،منشأ فتنه ها وریشه ی رنجها ومحنتهاست" (غرر الحکم:4870).

* این روز از عظیم ترین وباشکوهترین اعیاد وعیدالله الاکبر (زادالمعاد،علامه مجلسی،ص 323)،در آسمانها یوم العهد المعهود ودر زمین یوم المیثاق المأخوذ والجمع المشهود(مستدرک الوسایل ،حاجی نوری ج 6 ص 274)نامیده شده است.

از مجموع ادله وروایات استفاده می شود ،شیعیان به همان اندازه که در عزای ائمه علیهم السلام باید محزون باشند در شادی آنها باید به شادی وسرور اسلامی وشرعی بپردازند.

مستحبات این روز عزیز(مطابق روایات ):

1-آراستگی

2- لباس نو پوشیدن

3-ابراز شادمانی، لبخند و تبسم بر مؤمنان

4 - احسان و اطعام

5-دیدار بستگان

6-استعمال بوی خوش

7-دیدار مؤمنان

8-مهرورزی ومهربانی

9-توسعه وافزودن بر امکانات خانواده

10-گشاده دستی وعیدی دادن

11-کارگشایی وکمک به دیگران

12-اجتماع داشتن (با مجالس جشن و سخنرانی ،دعای ندبه و ...)

13-صلوات بسیار بر محمد وآل محمد (صلی الله علیه وآله )

14-شکر کردن

15-برائت از ظالمین

16-روزه گرفتن

17- غسل کردن

18- زیارت امیر المؤمنین علی علیه السلام (معروفترین آنها زیارت "امین الله" است)

19-تبریک گفتن به یکدیگر :{ الحمد لله الذی جعلنا من المتمسکین بولایة امیر المؤمنین والائمة علیهم السلام.}

20-نماز ودعاهایی که در کتب ادعیه وارد شده اند

21- عقد اخوت وبرادری

منابع مطالب:

  زاد المعاد از علامه مجلسی - مصباح المتهجد از شیخ طوسی - اقبال الاعمال از سید بن طاووس - مفاتیح نوین از آیت ا... مکارم وهمکاران - مفاتیح الجنان از محدث قمی. مستدرک الوسایل جلد 6 از میرزا حسین  نوری ( توجه : هرچند در مستدرک روایاتی بدون سند محکم آمده ،اما برای امور مستحبی ومندوبه می توان به آنها استناد کرد ، علاوه بر اینکه ضعف سند با روایات دیگر وعمل مشهور، جبران می شود)

واما پیشنهاد :

امید واریم با توجه به عظمت وبزرگی عید غدیر" عید ولایت ورهبری " که هویت ما در آن است ،با کم کردن تعطیلات عید باستانی نوروز، وتعطیلی چند روزه ی عید غدیر (حداقل سه روز)  وپرداخت عیدی به فرزندان واقوام ، با عظمت ترین ومهمترین عید شیعیان بلکه مسلمانان ، به جایگاه اصلی اش رسیده وضائقه ی دوستداران ولایت مولا علی علیه السلام  شیرین ترگردد. انشاءالله 


 
نویسنده: حمید طالب پور ::: شنبه 95/6/27::: ساعت 12:49 عصر

به نام خدا

رفقا این فضای سنگین ایجاد شده بین دو تفکر در شهرستان ( امام جمعه  ونماینده ی شهر) را چگونه مدیریت کنیم تا هم منطقی باشد وهم خداپسندانه .

به نظر می رسد اگر دو امام  یا دو پیغمبر حتی در یک روستا وشهر کوچک می زیستند با هم تفاهم داشتند چون مبانی فکری  ومعرفت شناختی ایشان بر خدا محوری وآموزه های الهی  مبتنی شده بود  لذا هیچ اختلافی نداشتند .

سؤال: آیا بین این دو بزرگوار می توان آشتی داد و هردو را به جمع منطقی رساند واز سنگینی فضا در شهرمان اردکان کاست؟ جواب : بله وخیر !!

 

چرا ؟ چون اگر مبانی افکار هردو بزرگوار یکسان باشد احتمال قریب به یقین وجود دارد که به جمع بندی  رسید ومردم، نفس راحتی بکشند . اما اگر مبانی فکری این دو بزرگوار از دو مشرب ومنشأ سرچشمه گرفته باشد که ظاهرا  چنین است ، رسیدن به راه حل جمع  عاقلانه ومنطقی بسیار دشوار می نماید و باید همچنان شاهد ستیز افکار وغلبه ی قدرت ، رانت ، زدوبند وکوبیدن رأی اکثریت  بر سر دیگران (هرچند نظر اقلیت مطابق با آموزه های اسلام ورسوم ناب وخالص بومی  باشد) بوده وصبوری اختیار کنیم وشاهد استبداد خفی وجلی  ،عوامفریبی و استفاده ابزاری از الفاظ زیبا،آیات ،روایات واشعار نغز باشیم./.  


 
نویسنده: حمید طالب پور ::: پنج شنبه 95/6/25::: ساعت 6:18 عصر

 *آیا اینکه امام حسین(علیه السلام) حجّ خودرا درآستانه ی شروع اعمال حجّ ، نیمه تمام گذاشته واز مکّه خارج شدند صحیح است؟

  از دیدگاه فقهى، این سخن مشهور که امام حسین (علیه السلام) حجّ خود را نیمه تمام گذاشت، سخن نادرستى است زیرا امام (علیه السلام) در روز هشتم ذى الحجه «یوم الترویه» سال 60 هجری قمری از مکّه خارج شد. در حالى‌که اعمال حجّ- که با احرام در مکّه و وقوف در عرفات شروع مى‌شود - از شب نهم ذى الحجه آغاز مى‌گردد. بنابراین، امام (علیه السلام) اصلا وارد اعمال حج نشده بود، تا آن را نیمه تمام گذارد.

بله، مسلماً آن حضرت در هنگام ورود به مکّه، عمره ی مفرده انجام داده و چه بسا در طول اقامت چند ماهه خود در مکّه (از ماه رجب تا ذی الحجه) و احتمالاً در فاصله‌هاى مختلف، به انجام اعمال عمره اقدام کرده بودند. اما انجام اعمال عمره ی مفرده، به معناى ورود در اعمال حجّ نیست. در برخى از روایات، تنها از انجام عمره مفرده ونه اعمال حج تمتع از سوى امام (علیه السلام) سخن به میان آمده است؛ عن ابی عبدالله (الصادق) ع :« انّ الحسین بن‌على علیه السلام خرج یوم الترویة الى العراق و کان معتمراً ».(1)

پاورقی:

 

(1)- وسائل الشیعه(20 جلدی)، ج 10، ص 246، کتاب حج، باب 7، ابواب العمرة ح 2 و 3.


 
نویسنده: حمید طالب پور ::: دوشنبه 95/6/22::: ساعت 10:20 صبح

 به نام خدا

     بی شک همه با فراهم نمودن زمینه های شکوفایی استعدادها ی فرزندان این مرز وبوم وپیشرفت صحیح علم وفن آوری وارتقای سطح پرورش وتهذیب بچه هایشان که سفارش مؤکد آموزه های اسلام عزیز هم هست، موافق اند اما بحث اصلی ومحوری در باره ی  شیوه ومتدولوژی آموزش وپرورش در کشور وبه تبع آن شهرها وشهرستان اردکان است

با یک نگاه واقع بینانه وکل نگر به مجموعه ی آموزش و پرورش به ویژه بررسی برخی معضلات مدارس ، معلمان و دانش آموزان و آسیب شناسی آن ها به نتایجی می رسیم که به نظر می رسد باید فکر اساسی نسبت به رفع آن معضلات صورت پذیرد.

برای مثال یک موسسه ی علمی خصوصی در کشور نبض آموزش در آموزش و پرورش را به دست گرفته و متأسفانه بزرگترین وزارت خانه ی کشور نیز به حسب ظاهر، خود را وام دار این مجموعه ی غیر انتفاعی دیده و آموزش را  به زلف آن مرکز خصوصی گره زده است(البته علتش بر ما نامعلوم است!)

موسسه ی خصوصی سمپاد(به اصطلاح فرزانگان) مجموعه ای که حق دارد بهترین معلمان و برترین امکانات آموزشی وپرورشی هر شهر را جذب کند و ازقِبَل این رویکرد، فقط برخی از حوادث ناگوار و غیر منطقی زیر را در برداشته باشد:

1.      ایجاد فاصله ی طبقاتی در میان مدت و دراز مدت بین خانواده ها و معلمان

2.      دلسردی و ایجاد عدم انگیزه در معلمین عزیز غیر برگزیده توسط مدرسه ای خاص(البته در این گزینشها هم حرفهاست)

3.      عدم تحرک دانش آموزان و سرایت بی انگیزگی از جانب سایر معلمان و مدیران به دانش آموزان

4.      عدم رقابت سالم درسی بین دانش آموزان مدارس دیگر و پایین آمدن سطح آموزش و به تبع آن پرورش واحساس نا امیدی وسایر اثرات روان شناختی منفی پنهان در مجموعه ی آموزش وپرورش وبه تبع آن آینده ی کشور

5.      ایجاد سر خوردگی مدیران، معلمان و دانش آموزان

6.       در بند 3 اصل سوم قانون اساسی آمده است:« آموزش و پرورش و تربیت بدنی رایگان برای همه در تمام سطوح »؛ آیا دریافت حدود سالیانه دو میلیون تومان از والدین دانش آموزان در مدارس خصوصی خاص همچون مدرسه فرزانگان که تحت نظارت آموزش و پرورش است و با برچسب آموزش و پرورش اداره می شود با اصل سوم قانون اساسی کشور در تعارض و تناقض نیست؟

7.      آیا این عملکرد، نوعی استفاده از رانت و سوء استفاده ی یک موسسه ی خصوصی از بیت المال، آموزش و پرورش و مردم نیست؟

با چه مجوز قانونی، عقلی و شرعی، حق تمام دانش آموزان را برای یک موسسه ی خاص آن هم با ایجاد این همه معضل اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی مصادره می نمایند و در قبال این حق کشی آشکار، مجموعه ی مدیران آموزش و پرورش را با خود همراه نموده و اذهان مردم رامنحرف کرده اند؟( به طوری که برخی حاضرند برای پرستیژ حضور فرزندشان در آن مدارس(بدون آنکه تبعات مشکلات آن را در نظر بگیرند)، مبالغ کلانی صرف کنند!!)

8.    آیا به طور کلی ایجاد فراوانی مدارس ویژه (شاهد،نمونه،ماندگار،فرزانگان و...)خود، علت افت تحصیلی،ایجاد ضعف  راندمان فعالیت،سرخوردگی معلمان ، سوء استفاده ی مراکز خاص، ایجاد تبعیض  ناروا و سردرگمی مجموعه و... نمی شود؟  

این اجحاف و بی عدالتی نسبت به سایر معلمان دلسوز و مدارس سطح شهر و شهرستان و استان و سایر دانش آموزان مظلوم و مستحق را چه کسی جبران یا پاسخ خواهد داد؟

(توجه: به نظر می رسد این عملکرد ناعادلانه، با بند 9 اصل سوم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران  مبنی بر «رفع تبعیضات ناروا و ایجاد امکانات عادلانه برای همه» در تضاد است.)

امیدواریم همچون برخی از مسائل که «پاسخگو» برای آن یافت نشده، کار را به قیامت واگذار نکنیم./. والامر الیکم ، والسلام علی مَن اتّبع الهدی  


 
نویسنده: حمید طالب پور ::: دوشنبه 95/6/22::: ساعت 10:10 صبح

به نام خدا 

عید سعید اضحی بر همه ی مسلمانان وآزادگان جان فدای جهان مبارک باد.

Image result for ?عکس عید قربان?‎

 
نویسنده: حمید طالب پور ::: سه شنبه 95/6/16::: ساعت 3:10 عصر

 به نام خدا 

در کتاب تاریخ طبری یکی از دلایل نبرد در روز عاشورا، دعوای عشقی میان حسین (ع) و یزید بر سر دختری زیبا رو به نام اُرَینب دختر اسحاق آورده شده است. آیا صحت دارد؟

در کتاب تاریخ طبری چنین مطلبی وجود ندارد و  کذب محض است .

این داستان بیان می شود ولی متأسفانه معمولا به طور کامل نقل نمی شود و مدرکی نیز برای آن ذکر نمی گردد . نکته ی جالب این است که این داستان در هیچ یک از کتب مهم تاریخی و یا روائی شیعه نقل نگشته است و جالب آنکه حتی کتب طراز اول اهل سنت در تاریخ و حدیث نیز کوچکترین اشاره ای به آن نمی کنند .

  اصل این قضیه را برای اولین بار ، ابن قتیبه در کتاب «الإمامة و السیاسه» جلد 1 ، صص 193-202 نقل می کند و پس از او ، کتب  ادامه مطلب...

 
 
 
 

موضوعات وبلاگ

 

درباره خودم

 

حضور و غیاب

 

آوای آشنا

 

اشتراک