بازدید امروز : 8
بازدید دیروز : 6
به نام خدا
در آستانه ی ماه مبارک رمضان الکریم شنیده می شود ، برخی از آمدن این ماه اظهار ناراحتی وسختی می کنند
اما بدانیم ؛ خوشبخت وسعادتمند کسی است که ارزش والای این ماه را بشناسد واز برکات بی پایان آن بهره گیرد ومشکلات معنوی ومادی خود را به فیض روزه وعبادت ، اجتناب از گناهان ،خودسازی ومراقبت نفس در این ماه ،حل کند وجان خویش را در معرض نسیم های رحمانی قرار دهد .
ماه رمضان ، ماه با عظمتی که خداوند بالاترین هدیه اش به جهان بشریت – قرآن مجید وکریم- را برگزیده است.
ماهی که با شب قدرش ، مقدرات یکسال انسانها – برحسب لیاقتها وشایستگیهایشان – تعیین می گردد وبرتر از هزار ماه است .
ماهی که بهار عبادت ، تقوا ، پاکی وخودسازی است .
ماهی که مراحل قرب الهی وسیر وسلوک الی الله سریعتر واستوارتر پیموده می شود .
ماهی که به تعبیر پیامبر اعظم صلی الله علیه و آله : ماه برکت ورحمت ومغفرت است
ماهی که نزد خدا برترین ماههاست روزهایش برترین روزها وشبهایش برترین شبها وساعاتش برترین ساعات .
ماهی که رسول صادق مصدّق فرمودند: در آن، مورد کرامت واحترام الهی قرار گرفته اید ؛ نفسهایتان حکم تسبیح ، خواب شما عبادت ،عمل شما مقبول ودعایتان مستجاب است
با نیتهای صادق وقلبهای پاک ازخدا بخواهید که شما را موفق به روزه وتلاوت قرآن نماید زیرا شقیّ ودور از سعادت است کسی که در این ماه ( که سفره ومأدبه ی رحمت خدا گسترده است) از رحمت ومغفرت او محروم گردد .
ماهی که تأکید فراوان شده بر صدقه به نیازمندان ، احترام به بزرگترها، محبت به کوچکترها، صله رحم ، حفظ زبان ، چشم وگوش از گناه ، نوازش یتیمان ، توبه از گناه ، افطاری دادن ولو به خرمایی یا جرعه ای آب باشد .
پس در ورای این سختی ورنج ظاهری - که برخی اظهار ناراحتی می کنند وشانه از تکلیف خالی می نمایند ونعوذ بالله با دست خود وبال وبدبختی را در طول سال برای خود فراهم می نمایند – رحمت ورضوان ورَوح الهی وعنایات ویژه ی سبحانی است .
امید که این سفارش پیامبر عظیم الشأن صلی الله علیه وآله را اویزه ی گوشمان کنیم که فرمودند : ای مردم ! در این ماه درهای دوزخ بسته است از پروردگار بخواهید آن را به روی شما نگشاید ! درهای بهشت در این ماه گشوده است از خدا بخواهید آن را به روی شما نبندد ! بدانید برترین اعمال در این ماه «پرهیز از گناهان» است .(1)
خدایا ! توفیقاتت را شاملمان کرده وما را قرین مغفرت ورحمت کن .آمین یا رب العالمین ./.
پانوشت :
1) امالی ، مرحوم شیخ صدوق ص 93 ح 4
به نام خدا
آیتالله جوادی آملی : انسان دو صحنه دارد یکی اندیشه و دیگری انگیزه. انسان با اولی فهمیده و دانشمند میشود و با دومی وارسته میشود و کار خیر انجام میدهد. در نقش اندیشندگی ظرف دانش باشید و ظرف خود را با حرفهای باطل پر نکنید، یا خودتان بفهمید و یا گوش دهید تا بفهمید. اما در نقش انگیزشی باید چراغ هدایت باشید و راه خود را بیابید، نه اینکه راه را برای خود و دیگران ببنیدید.
وقتی از امام حسن(علیه السلام) پرسیده میشود «سیاست چیست؟» میفرمایند سیاست 3 رکن دارد: نخست اینکه سیاستمدار رابطه خود را با خداوند مستحکم کند و حقوق خدا را رعایت کند. دوم اینکه حقوق زندگان را رعایت کند و رابطه خود با کسانی که با آنها زندگی میکند اصلاح سازد. سوم اینکه حقوق اموات را رعایت کند و کسانی که در گذشته خدمتی کردهاند از جمله شهدا و مراجع و عالمان را محترم بدارد و به وصیت آنها عمل کند./.(1/4/93)
لیست کل یادداشت های این وبلاگ
لینک دوستان
آوای آشنا
بایگانی
اشتراک