سفارش تبلیغ
صبا ویژن
 تعداد کل بازدید : 551068

  بازدید امروز : 47

  بازدید دیروز : 97

ناب - طالب پور

 
پرخوری مایه دوری از خداوند است که به سرپیچی کردنها نیرو می بخشد؛ پس شکمهایتان را پر نکنید که نورحکمت در سینه هایتان خاموش می شود [پیامبر خدا صلی الله علیه و آله]
 
نویسنده: حمید طالب پور ::: سه شنبه 96/12/1::: ساعت 2:30 عصر

به نام خدا 

البته رهبر انقلاب حفظه الله قبلا در این مورد تذکر داده بودند 

(یادداشت قبلی این وبلاگ (95/6/22) در این مورد را هم ارایه می دهیم که دارای نکات مهمی است)

رضوان حکیم زاده معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش‌وپرورش  حذف آزمون مدارس سمپاد و نمونه دولتی در پایه هفتم را اعلام کرد و این مصوبه را آغازی دانست بر پایان استرس دانش‌آموزان و توجه به مقوله‌های تربیتی در دبستان‌ها.

وی درباره دلایل تصویب مصوبه اخیر شورای عالی آموزش‌وپرورش گفت:‌  براساس مصوبه اخیر شورای عالی آموزش‌وپرورش آزمون ورودی مدارس تیزهوشان و نمونه دولتی در پایه هفتم حذف و برگزاری هر نوع آزمون توسط موسسات خصوصی و استفاده از کتاب و جزوات آزموشی در دوره ابتدایی ممنوع است.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش وپرورش افزود: مطابق سند تحول بنیادین، مدرسه کانون تربیت و دوره ابتدایی حساس ترین دوران تربیت دانش‌آموزان است و بدین جهت دارای اولویت است در این دوران بچه‌ها باید در فضای بانشاط و بدون استرس و رقابت مهارت‌های زندگی و با هم‌زیستن را فرابگیرند و خلاقیت آنها پرورش یابد اما شاهد بودیم خانواده‌ها برای اینکه فرزندانشان برچسب تیزهوش بخورند آنها را به سمت قبولی در آزمون پایه هفتم مدارس سمپاد سوق می‌دادند و موسسات بسیاری در این رابطه فعال شده بودند و با برگزاری کلاس تست دانش‌آموزان را برای قبولی در آزمون این مدارس آماده می‌کردند.

(منبع خبرگزاری تسنیم)

 

یادداشت قبلی این وبلاگ در این مورد که به نظر ،قابل توجه است :

 به نام خدا

     بی شک همه با فراهم نمودن زمینه های شکوفایی استعدادها ی فرزندان این مرز وبوم وپیشرفت صحیح علم وفن آوری وارتقای سطح پرورش وتهذیب بچه هایشان که سفارش مؤکد آموزه های اسلام عزیز هم هست، موافق اند اما بحث اصلی ومحوری در باره ی  شیوه ومتدولوژی آموزش وپرورش در کشور وبه تبع آن شهرها وشهرستان اردکان است

با یک نگاه واقع بینانه وکل نگر به مجموعه ی آموزش و پرورش به ویژه بررسی برخی معضلات مدارس ، معلمان و دانش آموزان و آسیب شناسی آن ها به نتایجی می رسیم که به نظر می رسد باید فکر اساسی نسبت به رفع آن معضلات صورت پذیرد.

برای مثال یک موسسه ی علمی خصوصی در کشور نبض آموزش در آموزش و پرورش را به دست گرفته و متأسفانه بزرگترین وزارت خانه ی کشور نیز به حسب ظاهر، خود را وام دار این مجموعه ی غیر انتفاعی دیده و آموزش را  به زلف آن مرکز خصوصی گره زده است(البته علتش بر ما نامعلوم است!)

رفقا ! موسسه ی خصوصی سمپاد(به اصطلاح فرزانگان یا استعدادهای درخشان) مجموعه ای که حق دارد بهترین معلمان و برترین امکانات آموزشی وپرورشی هر شهر را جذب کند و ازقِبَل این رویکرد، فقط برخی از حوادث ناگوار و غیر منطقی زیر را در برداشته باشد:

1.      ایجاد فاصله ی طبقاتی در میان مدت و دراز مدت بین خانواده ها و نیز معلمان

2.      دلسردی و ایجاد عدم انگیزه در معلمین عزیز غیر برگزیده توسط مدرسه ای خاص(البته در این گزینشها هم حرفهاست)

3.      عدم تحرک دانش آموزان و سرایت بی انگیزگی از جانب سایر معلمان و مدیران به دانش آموزان مدارس عادی

4.      عدم رقابت سالم درسی بین دانش آموزان مدارس دیگر و پایین آمدن سطح آموزش و به تبع آن پرورش واحساس نا امیدی وسایر اثرات روان شناختی منفی پنهان در مجموعه ی آموزش وپرورش وبه تبع آن آینده ی کشور

5.      ایجاد سر خوردگی مدیران، معلمان و دانش آموزان

6.       در بند 3 اصل سوم قانون اساسی آمده است:« آموزش و پرورش و تربیت بدنی رایگان برای همه در تمام سطوح »؛ آیا دریافت حد اقل حدود سالیانه دو (تا8)میلیون تومان از والدین دانش آموزان در مدارس خصوصی خاص همچون مدرسه فرزانگان که تحت نظارت آموزش و پرورش است و با برچسب آموزش و پرورش اداره می شود با اصل سوم قانون اساسی کشور در تعارض و تناقض نیست؟

7.      آیا این عملکرد، نوعی استفاده از رانت و سوء استفاده ی یک موسسه ی خصوصی از بیت المال، آموزش و پرورش و مردم نیست؟

با چه مجوز قانونی، عقلی و شرعی، حق تمام دانش آموزان را برای یک موسسه ی خاص آن هم با ایجاد این همه معضل اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی مصادره می نمایند و در قبال این حق کشی آشکار، مجموعه ی مدیران آموزش و پرورش را با خود همراه نموده و اذهان مردم رامنحرف کرده اند؟( به طوری که برخی حاضرند برای پرستیژ حضور فرزندشان در آن مدارس(بدون آنکه تبعات مشکلات آن را در نظر بگیرند)، مبالغ کلانی صرف کنند!!)

8.    آیا به طور کلی ایجاد تکثر در  مدارس ویژه (شاهد،نمونه،ماندگار،فرزانگان و...)خود، علت افت تحصیلی،ایجاد ضعف  راندمان فعالیت،سرخوردگی معلمان ، سوء استفاده ی مراکز خاص، ایجاد تبعیض  ناروا و سردرگمی مجموعه و... نمی شود؟  

این اجحاف و بی عدالتی نسبت به سایر معلمان دلسوز و مدارس سطح شهر و شهرستان و استان و سایر دانش آموزان مظلوم و مستحق را چه کسی جبران یا پاسخ خواهد داد؟

(توجه: به نظر می رسد این عملکرد ناعادلانه، با بند 9 اصل سوم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران  مبنی بر «رفع تبعیضات ناروا و ایجاد امکانات عادلانه برای همه» در تضاد است.)

حال تا حدودی دلیل عدم رضایت ولی امر مسلمین از سمپاد وبه تبع آن نهاد های همراه او معلوم  گردید. (سخنرانی رهبر انقلاب در 28/7/95:من از این مسئله‌ی سمپاد -این سازمان ملّی پرورش استعدادهای درخشان- نگرانم.)(پایان یادداشت قبلی)

ادامه ی مطالب معاون آموزش وپرورش:

البته ایشان(حکیم زاده )تصریح کرد:‌ این مصوبه یک بسته است و فقط به مدارس سمپاد نمی‌پردازد، چرا در رسانه‌ها اصلا به حذف آزمون ورودی مدارس نمونه دولتی پرداخته نمی‌شود و فقط بر مدارس سمپاد تاکید می‌شود. مصوبه اخیر شورای عالی آموزش وپرورش هر نوع آزمون در مدارس دولتی و غیردولتی را ممنوع اعلام کرده است، این آزمون‌ها به منبع درآمد میلیاردی برای موسساتی تبدیل شده است که برای دوره ابتدایی تست تولید می‌کنند.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش‌وپرورش خاطرنشان کرد: از ابتدای شروع کار دولت یازدهم این موضوع پیگیری و مطرح شد و یک شبه درباره آن تصمیم‌گیری نشده است، وزرای مختلف تشخیص داده‌اند که آزمون ورودی مدارس سمپاد و نمونه دولتی برای دوره ابتدایی مضر است و یکی از راهکارهای اساسی زنده شدن جریان تربیت در مدارس این است که دانش آموزان را برای تست زدن آماده نکنیم و طبق سند بنیادین اولویت برنامه‌های تربیت در مدارس ابتدایی است و مصوبه اخیر شورای عالی آموزش‌وپرورش برپایه اصل بنیادین تربیتی است و همه با آن موافق هستند و بحث بر سر شیوه‌ اجراست.


 
 
 
 

موضوعات وبلاگ

 

درباره خودم

 

حضور و غیاب

 

آوای آشنا

 

اشتراک